Oplossingenlab 11: Data en het perspectief van ouders

Het NJi organiseert een reeks van drie bijeenkomsten over hoe onderwijs en zorg te organiseren is voor kinderen met een zeer intensieve zorgvraag in het onderwijs. Jij bent van harte uitgenodigd om hierbij te zijn!

Inhoud
Tijdens dit elfde Oplossingenlab focussen we ons op data en het perspectief van ouders om het juiste gesprek tot stand te kunnen brengen. Ook gaan we in op praktijkvoorbeelden en de samenwerking in de regio’s. En kijken we naar de doelgroep en hun ondersteuningsvragen. Hoe kun je in beeld brengen om hoeveel zorg en ondersteuning het gaat? Wat tel je mee als zorg in onderwijstijd en wie bieden dit? En: wat kost alle zorg en ondersteuning en uit welke potjes wordt dit betaald?

Vervolgens kijken we hoe je op basis van de data en het perspectief van ouders het juiste gesprek tot stand kunt brengen. We wisselen actief kennis, ervaringen en inspirerende praktijkvoorbeelden uit. En gaan vanuit verschillende perspectieven met elkaar in gesprek.

Meer informatie en aanmelden vind je hier: NJI – Oplossingenlab 11.

Merel Makhija

In Tilburg willen we de komende jaren extra investeren op het voorkomen van jonge aanwas. Om deze aanpak extra kracht bij te zetten, willen we Smart Start gebruiken om een beter beeld te krijgen van de Tilburgse Jeugd. Het voordeel van Smart Start is dat de bevindingen uit de data-analyse verrijkt worden met een kwalitatief Design Thinking proces. Deze combinatie past goed bij de Tilburgse aanpak.