What’s Next Junior op de DDW

Je gaat meer lezen als je leest wat je leuk vindt, maar hoe kies je een leuk boek?

Nederlandse kinderen en jongeren lezen steeds minder vaak langere teksten en hebben steeds minder plezier in lezen. Daardoor bouwen ze minder taalvaardigheid op. Dit leidt tot minder kansen op latere leeftijd en een grotere kwetsbaarheid door bijvoorbeeld het niet kunnen lezen van formulieren of het niet kunnen bijbenen van het digitale tijdperk.

Met What’s Next Junior wordt de de leesdrempel verlaagd en word er gezorgd voor een positieve leeservaring voor kinderen. Door boeksuggesties te geven, verbetert What’s Next Junior spelenderwijs de taalvaardigheid van kinderen.

What’s Next Junior is te zien op de Dutch Design Week! Van 22 tot 30 oktober is de applicatie te bewonderen en uit te proberen in de Bibliotheek Eindhoven.

Lees er hier meer over What’s Next Junior op de DDW.

 

Merel Makhija

In Tilburg willen we de komende jaren extra investeren op het voorkomen van jonge aanwas. Om deze aanpak extra kracht bij te zetten, willen we Smart Start gebruiken om een beter beeld te krijgen van de Tilburgse Jeugd. Het voordeel van Smart Start is dat de bevindingen uit de data-analyse verrijkt worden met een kwalitatief Design Thinking proces. Deze combinatie past goed bij de Tilburgse aanpak.