De Sterkste Schakel

De Sterkste Schakel is een onderzoek naar de economische zelfredzaamheid van gezinnen. Het heeft als doel generatiearmoede te doorbreken aan de hand van neuropsychologische inzichten. Tilburg University is als partner verantwoordelijk voor het evalueren van de effecten van de interventies op de economische zelfredzaamheid van gezinnen.

De aanpak van armoede is belangrijk omdat armoede een hoger risico geeft op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen en het welbevinden van mensen op lange termijn. Door gezinnen de juiste vaardigheden aan te leren wordt de generatiearmoede doorbroken en wordt kinderen een succesvollere en gezondere toekomst geboden.

Lees verder op de website van Tilburg University

Merel Makhija

In Tilburg willen we de komende jaren extra investeren op het voorkomen van jonge aanwas. Om deze aanpak extra kracht bij te zetten, willen we Smart Start gebruiken om een beter beeld te krijgen van de Tilburgse Jeugd. Het voordeel van Smart Start is dat de bevindingen uit de data-analyse verrijkt worden met een kwalitatief Design Thinking proces. Deze combinatie past goed bij de Tilburgse aanpak.