Draw the problem

ONTDEK NIEUWE FACTOREN EN ASPECTEN

Bij deze methode wordt iedereen gevraagd om het probleem voor zichzelf te tekenen, dit kan door poppetjes te tekenen, pijlen, iconen of hele scenes of stripverhalen. Doordat iedereen het voor zich doet kun je later met elkaar kijken wat iedereen heeft opgeschreven en het vergelijken. Wellicht ontdek je nieuwe aspecten en factoren die hiervoor nog niet behandeld waren. 

PROCES 

Zorg dat iedereen een goede indruk heeft van het onderwerp of de uitdaging. Geef iedereen een A4 of A3 en vraag om het probleem te schetsen vanuit hun perspectief. Geef ze hier ongeveer 10 minuten de tijd voor. Vervolgens wordt iedereen gevraagd zijn tekening te presenteren en uit te leggen wat hij heeft getekend. Alle belangrijke aspecten worden weer los opgeschreven en op een vel samengevat. Deze kunnen vervolgens weer tot “Hoe kun je…”-vragen resulteren. 

Uitvoering
15 minuten

Benodigheden
A4 / A3 
Pennen 
Stiften

Merel Makhija

In Tilburg willen we de komende jaren extra investeren op het voorkomen van jonge aanwas. Om deze aanpak extra kracht bij te zetten, willen we Smart Start gebruiken om een beter beeld te krijgen van de Tilburgse Jeugd. Het voordeel van Smart Start is dat de bevindingen uit de data-analyse verrijkt worden met een kwalitatief Design Thinking proces. Deze combinatie past goed bij de Tilburgse aanpak.