Interview

KWALITATIEF ONDERZOEK

In een interview vraag je een persoon naar verschillende onderwerpen. Dit kan onder andere gaan over zijn/haar meningen, ervaringen, gebruiken en wensen. 

PROCES 

Om een interview af te nemen maak je van tevoren een ‘interview guide’ met verschillende onderwerpen en vragen. Vraag van tevoren toestemming om de audio of video van het interview op te nemen. 

De gevonden informatie kan geanalyseerd worden in statement cards of door alle gevonden inzichten op te schrijven en verder te analyseren. 

Indien mogelijk kan je ook voor het interview alvast een prikkelende vraag of opdracht die alvast aanzet tot nadenken. Tevens kan de gebruiker zich op deze manier voorbereiden op het interview. 

Tijd
Preptime: uur 
Uitvoering: 0.5 uur 
Uitwerking: 3 uur

Nodig
vragenlijst 
video/audio 

Merel Makhija

In Tilburg willen we de komende jaren extra investeren op het voorkomen van jonge aanwas. Om deze aanpak extra kracht bij te zetten, willen we Smart Start gebruiken om een beter beeld te krijgen van de Tilburgse Jeugd. Het voordeel van Smart Start is dat de bevindingen uit de data-analyse verrijkt worden met een kwalitatief Design Thinking proces. Deze combinatie past goed bij de Tilburgse aanpak.