Lees- en luistertip over stress onder jongeren

Deze lees- en luister tips gaan beiden over hetzelfde onderwerp: Stress onder jongeren. Scholieren ervaren steeds meer druk: van hun ouders, de school en de maatschappij. Onderwijsredacteur Patricia Veldhuis ziet dat jongeren overspoeld worden door de continue rat race. Ze spieken uit angst om te falen, kiezen de moeilijkste vakken en lopen op hun tenen. Waarom ervaren scholieren zo veel stress? Luister voor meer informatie naar de podcast van NRC Vandaag.

De Correspondent heeft een artikel uitgebracht over hoe we leerlingen gemotiveerd houden en hoe cijfers deze motivatie juist om zeep helpen. Het artikel lees je hier!

 

 

Merel Makhija

In Tilburg willen we de komende jaren extra investeren op het voorkomen van jonge aanwas. Om deze aanpak extra kracht bij te zetten, willen we Smart Start gebruiken om een beter beeld te krijgen van de Tilburgse Jeugd. Het voordeel van Smart Start is dat de bevindingen uit de data-analyse verrijkt worden met een kwalitatief Design Thinking proces. Deze combinatie past goed bij de Tilburgse aanpak.