Minimal viable product

SNEL TESTEN EN FEEDBACK KRIJGEN 

Als er een product ontworpen is of een proces is uitgewerkt kun je dit het beste zo snel mogelijk testen om dit te optimaliseren of om nieuwe inzichten te krijgen. De minimal viable product (MVP) kijkt naar wat er minimaal nodig is om feedback te kunnen meten bij de klant of gebruiker. 

PROCES 

Maak een lijst van alle productaspecten en definieer exact wat je wil testen met deze MVP. Definieer ook wanneer de test geslaagd is en wanneer het gefaald is en er opnieuw gekeken zal moeten worden. Doe dit in exacte termen, zodat het duidelijk is voor iedereen wat de status is aan het eind. Definieer welke productaspecten precies nodig zijn voor het testen. Bouw het product met alleen deze minimale features en test het met de gebruiker of klant. Evalueer de resultaten en geef aan wat de volgende stap zal zijn: volgend aspect testen, opnieuw ontwerpen, misschien zelfs helemaal terug naar het brainstorm proces of is het product klaar voor eindoplevering? 

Merel Makhija

In Tilburg willen we de komende jaren extra investeren op het voorkomen van jonge aanwas. Om deze aanpak extra kracht bij te zetten, willen we Smart Start gebruiken om een beter beeld te krijgen van de Tilburgse Jeugd. Het voordeel van Smart Start is dat de bevindingen uit de data-analyse verrijkt worden met een kwalitatief Design Thinking proces. Deze combinatie past goed bij de Tilburgse aanpak.