Nieuw kinderrecht: het recht om te falen

Donderdag 18 november om 16 uur verzorgt onderzoeker, psycholoog en onderwijskundige Bert Wienen de tiende Mulock Houwer-lezing, getiteld Nieuw kinderrecht: het recht om te falen.

De lezing staat in het teken van de prestatiesamenleving die maakt dat jongeren zich als het ware gedwongen voelen om te werken aan de beste versie van zichzelf. Met zijn betoog over kinderarbeid in Nederland van de 21e eeuw en hoe we die afschaffen, treedt Wienen in de voetsporen van zijn markante voorganger Mulock Houwer.

De Mulock Houwer-lezing is een initiatief van het Nederlands Jeugdinstituut en Defence for Children, in samenwerking met Pro Juventute en de Canon Zorg voor de Jeugd. 

 

Wil je de lezing liever lezen in plaats van kijken? Hier vind je de link naar de publicatie op de NJi website.

 

Merel Makhija

In Tilburg willen we de komende jaren extra investeren op het voorkomen van jonge aanwas. Om deze aanpak extra kracht bij te zetten, willen we Smart Start gebruiken om een beter beeld te krijgen van de Tilburgse Jeugd. Het voordeel van Smart Start is dat de bevindingen uit de data-analyse verrijkt worden met een kwalitatief Design Thinking proces. Deze combinatie past goed bij de Tilburgse aanpak.