Persona canvas: het beter begrijpen van de eindgebruiker

Programma Smart Start werkt met Suit-case om onze Design Thinking skills tot een hoger level te krijgen. Suit-case is een bureau voor innovatie, waar veranderaars, ontwerpers en ingenieurs werken. Suit-case heeft een duidelijke missie: organisaties helpen om transities en veranderingen door te maken die bijdragen aan een betere wereld. En laat dat nou eens perfect bij ons aansluiten. Op de website van Suit-case delen ze elke week ‘how-to’, die wij graag met jullie delen

De eindgebruiker beter begrijpen door het Persona canvas

Ga mee op reis en neem een duik in de wereld van design thinking!Ā Deze week delen wij de tool ā€˜Persona Canvasā€™.Ā Hiervoor begin je altijd met onderzoek naar je doelgroep, bijvoorbeeld door interviews, observaties of ander gebruiksonderzoek.Ā Probeer zo veel mogelijk informatie te verzamelen en patronen in gedrag te analyseren.Ā ZoĀ krijg je een gedetailleerd beeld van deĀ persoonĀ die jouw product of dienst gaat gebruiken.

Met de verzamelde gegevensĀ vul je de personaĀ in, voeg fotoā€™s, een naam, een omschrijving en quotes toe om een zo gedetailleerd mogelijk beeld te krijgen van de fictieve persoon.Ā De verzamelde gegevens helpen je te verplaatsen inĀ de schoenen van de doelgroep.Ā Het canvas helpt je dus omĀ jeĀ in te leven inĀ deĀ doelgroep en hiermee de juiste ontwerpvraag te formuleren. Zo weet je zeker dat je uiteindelijke oplossing aansluit bij een echte behoefte.