Raising the future – kansenongelijkheid

De kloof tussen arm en rijk, tussen macht en onmacht, groeit snel. En die kloof heeft grote impact op de kansen die kinderen en jongeren hebben, afhankelijk van de regio waar ze geboren en getogen worden. Welke ideeën zijn er nodig om daar iets aan te doen en netwerken, verbindingen tussen mensen, regio’s, steden en dorpen weer tot stand te brengen? En wat is daarin de rol van het onderwijs en van (professionele) opvoeders?

Hoe ontwikkelen we kinderen op zo’n manier dat ze optimaal zijn voorbereid voor de toekomst? Wat hebben kinderen van nu nodig voor straks – van ons en van de samenleving? En wat hebben wij zelf nodig om ze dat te kunnen bieden – als professional en als mens?

Lees het in het magazine ‘Raising the Future’ 

‘Raising the Future’ is een initiatief van KINDwijzer, een landelijk netwerk van toonaangevende maatschappelijke kinderopvangorganisaties. Dit magazine is – in nauwe samenwerking met KINDwijzer en Bureau &MAES – samengesteld door het volgende mediateam van Magazine on the Spot:

Merel Makhija

In Tilburg willen we de komende jaren extra investeren op het voorkomen van jonge aanwas. Om deze aanpak extra kracht bij te zetten, willen we Smart Start gebruiken om een beter beeld te krijgen van de Tilburgse Jeugd. Het voordeel van Smart Start is dat de bevindingen uit de data-analyse verrijkt worden met een kwalitatief Design Thinking proces. Deze combinatie past goed bij de Tilburgse aanpak.