RegioTour

Be Smart
Start

Datum: donderdag 10 oktober 2024
Tijd: 17:00 – 18:00 uur, inloop vanaf 16:30 uur
Locatie: Raadszaal Gilze-Rijen, Raadhuisplein 1, Rijen

De 1e Regiotour: Frans Cruijssen | Zero Hunger Lab

Smart Start is een programma waarin we op basis van wetenschappelijke inzichten, data en Design Thinking het denken en werken in het sociaal domein willen transformeren. Van probleem- en procesgestuurde individuele hulp naar preventief en collectief handelen om ontwikkelkansen van kinderen te verbeteren. De Regiotour van Smart Start inspireert
en deelt actuele inzichten. Tijdens de eerste tour op 10 oktober een lezing van

Frans Cruijssen (Goirle, 1979). Frans is senior researcher aan Tilburg
University. Hij werkt onder andere bij het Zero Hunger Lab dat zich richt op het toepassen en ontwikkelen van data science methoden en hulporganisaties ondersteunt die werken aan het terugdringen van honger in de wereld. Ook in Nederland zijn er veel mensen die regelmatig met honger naar bed gaan. Het Zero Hunger Lab werkt samen met de Stichting Nederlandse Voedselbanken. Frans vertelt hoe mensen die onder de radar van de voedselbanken zijn alsnog op een ethische manier benaderd kunnen worden.

Aanmelding Regiotour Smart Start

Middels dit formulier kun je je aanmelden voor de Regiotour van Smart Start.

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Heb je een vraag of een opmerking? Laat het ons weten!

Merel Makhija

In Tilburg willen we de komende jaren extra investeren op het voorkomen van jonge aanwas. Om deze aanpak extra kracht bij te zetten, willen we Smart Start gebruiken om een beter beeld te krijgen van de Tilburgse Jeugd. Het voordeel van Smart Start is dat de bevindingen uit de data-analyse verrijkt worden met een kwalitatief Design Thinking proces. Deze combinatie past goed bij de Tilburgse aanpak.

Astrid van de Griendt

We hebben allerlei curatieve oplossingen voor als gezinnen te maken krijgen met armoede. Maar hoe kun je voorspellen waar armoede gaat ontstaan? Hoe kun je oplossingen met elkaar bedenken die het ontstaan van armoede daadwerkelijk voorkomen?

Een heel ingewikkeld probleem, wat niet enkelvoudig is op te lossen. Alle hens aan dek: ouders/grootouders die met armoede te maken hebben/hebben gehad, professionals die zich hiermee bezighouden, wetenschappers, maar ook andere partijen die misschien niet zo voor de hand liggen, denk aan ziektekostenverzekeraars.

Een goede samenwerking tussen medisch en sociaal domein is onontbeerlijk bij deze vraagstukken.